Powered by Jasper Roberts - Blog

24 kameror och 9 skrivare på 12h. (Lördag)

Vi sålde bra dessa dagar och det har faktiskt varit jättekul att jobba! W har lärt mig en hel del om Canon och jag har fått med mig vackra bilder hem. Min favorit är en på en apa som ser ut precis som den där som är med i Lejonkungen. Jag känner en stor kärlek för den där apan eftersom jag själv har spelat den karaktären i en musikal en gång, sminköserna hade ett utmanande uppdrag när de skulle måla mig blå och röd och grå men ack så cool jag blev. När jag rörde mig på området var det ingen som kunde gissa att det var jag som fanns bakom sminket och dräkten. Apbilden ligger i väskan nu när jag reser till Vaggeryd. Jag har precis bytt tåg i Falköping. Jag såg tre fulla killar på perrongen som spelade musik ur sin bandspelare så jag gick i jäkligt raskt tempo längre bort på perrongen för att sätta mig i en helt annan vagn. Väl nersutten i vagnen så hör jag saka musiken komma emot mig. SJÄLVKLART stapplar killarna in i min vagn och slår sig ner. Dock inte vid mig utan vid två äldre damer som just nu sitter och samtalar med dem. De låter dryga men rätt kul. De spelade jodla med siv innan när jag försökte prata med mamma i telefon, vi hörde inte varandra så vi gav upp och la på. Då bytte de skiva. De sitter i skrivande stund och dricker öl, ren vodka och cider. Damerna sköter det dryga samtalet bra måste jag säga, betydligt bättre än vad jag hade gjort om de slagit sig ner runt mig.


Igår var det final på Let´s Dance. Skåne vann! Helsingborg vann! TINA vann!! Hon är grym, om jag ser henne på stan ska jag gå fram och säga det till henne!! I nästa vecka ska jag dansa en klass med Annika som var med i finalen igår. Det ska bli jättekul! Men igår hejade jag faktiskt på Tina. Jag o R låg på hotellrummet med tända ljus och kollade på finalen. Det var gött att dricka skumpa och käka mat på sängen. Och frukosten imorse då!!! Jag vill VARMT rekommendera Rica hotells frukost! Den är värd varenda krona om man vill ha en bra frukost/brunch på helgen (125kr tror jag). Och sen när man ska checka ut får man lov att ta en av deras söta "Godmorgonkoppar" med kaffe i med sig! Snällt!


Okej. Ni ANAR inte vad den ena killen precis gjorde!!!! Han e jäkligt full kan säga och vajar fram och tillbaka. Och nu hade han tur. Jag önskar jag hade filmat det. Han satt med sin ölburk i handen och på något vis gled den ur handen på honom (hoppsan, undra hur det kunde hände ;) och den ramlar lixom snabbt med öppningen neråt men på något vis vrider den runt i ett helt varv som en volt och landar snyggt och prydligt på golvet ståendes. Tur. Coolt.


Idag har jag träffat D. Bara som hastigast men ändå. Det var kul, önskar jag hade fått träffa J och snacka lite skit med men hon var tvungen att jobba. D hämtade iaf mig på jobbet och körde mig in till centralen, väl framme tvingade jag honom att bjuda mig på mat. Han berättade att B ska blir hans chef nu!! Jättekul, grattis B! Jag blir nästan sugen på att ta tillbaka mitt gamla jobb. Men bara nästan.

Nu spelar killarna så högt så jag inte kan tänka.


Tack för idag

//J

Fredagens rapport

Sitter på tåget på väg upp till Göteborg. Har precis åkt förbi Båstad, min gamla hemstad eller studentstad eller vad man nu ska kalla det!! Det är så vackert när man åker förbi där med tåg, har ni tänkt på det? När man kommer nere från syd så åker man förbi en massa skog och ängar efter Ängelholm och sen helt plötsligt så uppenbarar det sig en liten stad på vänster sida. Med hus som ligger tätt på gatorna och med olika höjder på hela staden. Längst bort går staden uppåt på ett berg och framför staden glänser havet. Bakom det där berget ringlar sig havet runt till en liten bukt. Där ligger min gamla skola Apelryd, ooo vilken skola!! Tänk er att sitta och äta frukost och lunch med havsutsikt från matsalen. Tänk er att på bakgården finns vackra gamla trämöbler med nya parasoll och där bredvid står det en stooor utomhusgrill byggd av sten. Bakom grillen står det en kock med vit mössa och grilla kött som eleverna snart ska få äta. Tänk er att när ni tittar ut över vattnet ser ni i ögonvrån en gammal lada, där inne är en vacker scen där skolans musikaler och modevisningar sätts upp. Till vänster om skolan är där en stor grind och den leder till en lång grusgång. Om man spatserar längst den kommer man fram till välkända Norrvikens Trädgård. Tänk er att ibland bli undervisade på en filt i den trädgården... Jag var tacksam varje dag jag gick på den skolan.


För er är nog Båstad en sommarstad där det är liv och rörelse samt att alla pratar stockholmska. Så är den inte för mig. Nästa gång ni besöker Skånes vackraste sommarstad så försök njuta av hur vacker den faktiskt är. Sudda bort allt folk och se istället de små husen, den härliga stranden med morgonbryggan, de små torgen och naturen runt omkring. Prata med folket som bor i Båstad året runt, de är trevliga människor. Tänk på att ta vara på staden för dessa människor, för även om ni bara är nere och festar loss ett par veckor så är det tack vare dessa trevliga människor som där finns butiker, mat, restauranger, bagerier, fik, nattklubbar, kiosker och mer. Berätta för Båstadsmänniskorna hur mycket ni faktiskt tycker om deras stad, visa er uppskattning för det lilla och stora så lovar jag er att ni kommer få ett leende tillbaka som är värt mycket mer än att nonchalera personalen. Do it!


Ta vara på vardagen


//J

Inget te. Men det är torsdag vilket betyder att det snart är helg!!

Blev inget te igår.  Jag e för slö för att ta tag i sånt. Ni vet när man ser på tv, typ i vänner, att de sitter och dricker te och myser? Eller på filmer när de på kvällen kryper upp i soffan och dricker te på ett sånt där mysigt sätt som man bara vill vara med på?? SÅ GÖR INTE JAG!! Jag har alltid en vision av att jag ska sitta i snygga myskläder uppkrupen i soffan med en stor, söt mugg med rykande varmt te och se så där härligt snygg ut. Istället sitter jag här, med mysbyxor med röda målarfläcka på (konstnär som jag blivit det senaste året, haha) och ett slappt linne utan te och med en helsmaskande pojkvän bredvid mig. Varför blir det så här?


Jag har även varit på väg ut i köket i tre kvällar nu för att göra hallonsmoothie (jag har fantastiskt nog till och med köpt ingr) men det är tydligen också ett för stort projekt för att jag ska klara av det. Hmm.. Nu gör jag det. Snart. Ska bara skriva klart...

Idag var tanken att min nulägesanalys skulle bli klar. Det blev den inte, det var något som tog emot när jag skulle skriva slutsatsen. Som om tankarna vägrade. Suttit och stirrat på dokumentet totalt 3 timmar idag. Men inget har hänt, whyyy?!! Jag tror jag har en spärr i kroppen som ibland hoppar fram. Den vill inte att jag gör vissa uppgifter förrän precis i sista sekund, och innan den där sista sekunden så är jag helt okreativ!! Så är det nu, så jag gissar att jag kommer sitta på söndagnatt efter hockeyn och traggla mig igenom det sista. Läste Ps innan och den var överambitiöst genomarbetad med bilagor och allt. Hoppas att min räcker till. Det gör den nog, PA känns cool. Ska bli kul att sitta i återkoppling med honom sen.


Nu hamnade vi på ett humorprogram på svt24, Björn Gustavsson och Johan Glans -kan det bli bättre? Morgonsoffan heter det tydligen. Jag får nog säger adjöken till er och och softa lite innan det är dags att sova. Tåget till Göteborg går 06.57 imorgonbitti, zzz... Men det ska bli kul att jobba!! Just det ja, jag måste leta på Ws nummer.. Vi får se om jag kan skriva till er i Gbg. Ha en jättebra helg!!


//J
Psst. Ni glömde väll inte våfflansdag??