Powered by Jasper Roberts - Blog

Hermès armbandet har flyttat in

Jag fick ett klassiskt Hermès armband i orange och guld av världens gulligaste man i julklapp som vi hade tänkt hämta upp i Dubai men det fanns inte där... (Jag fick armbandet i flera roliga steg i en slags skattjakt på julafton som slutade på en avancerad länk på datorn där bilden på armbandet fanns. SOM vi skrattade i familjen över hur påhittig han är, min man! Minns ni att han hade målat ett par ballerinaskor röda på sulorna när jag fyllde år som symbol för Louboutinsen jag skulle få??)

Hur som helst, idag gick vi till NK och jag fick mitt älskade, nya armband! Detta kommer jag bära resten av livet!


Love it!!! Tack babe!!


Kategori: Vardagen med moi Taggar: NK, Rickard, armband, hermes, jul, julklapp, present, shopping, smycke;

Lördagsjobb

Jag driver ju mitt bolag Kajson Event AB själv och har gjort det sedan start. Än så länge fortsätter jag faktiskt med att sköta all bokföring själv, det är ett sätt för mig att ha kontroll på hur det faktiskt går för bolaget, hur pengarna fördelas osv. Och jag är verkligen inte någon siffermänniska egentligen, vet inte hur många timmar jag grät över matten i skolan eller företagsekonomin på IHM och jag kan fortfarande inte räkna ut procenten på rean i huvudet. Det ligger inte naturligt alla för mig helt enkelt!

Men, med ett bra ekonomisystem, en bokföringsbok och hjälp från Rickard när det är svårare transaktioner som löner, kvittoredovisning eller att bolaget har skänkt till välgörenhet så funkar det riktigt bra och vi har rätt kul under våra ekonomimöten. Idag går vi igenom rubbet inför bokslutet som PWC hjälper mig registrera och jag mutar oss med kaffe och choklad, Rickard är nog den som tycker dessa delarna är mest intressanta av oss.


Siffror jag tycker är coola är t ex hur enormt mycket pengar jag har betalt it o löner till mina anställda - jag skapar jobb!! Och hur mycket jag omsatt per år, den siffran får faktiskt oftast banken att applådera mig över hur jag lyckas ro runt det själv. I år tänkte kag faktiskt fira hur bra det gått för mitt bolag sedan starten 2010 innan jag går på mammaledighet med någon present till mig själv - en Chanel ligger bäst till som investering just nu... (men den fanns inte inne i butiken i Dubai tyvärr, får leta vidare)Helgfrukostar

Ni som hängt med mig ett tag vet ju helgfrukosten är helig. Den måste vara lite extra och denna helgen gjorde jag kalljästa bröd igårkväll som vi bara satte in i ugnen imorse, mums!


Sen blev det granola, blåbär och yoghurt och en hemmapressad juice på morot, äpple, ingefära och mynta! Bästa starten på helgen!Fick en fråga om receptet, detta gjorde jag idag:

2 bröd

50 g jäst

6 dl kallt vatten

2 tsk salt

2 msk brödsirap

2 dl vetekli

10 dl manitoba cream (mjöl)

.

Chiafrön

Pumpafrön 

Solrosfrön

flingsalt

.

Smula jästen i en bunke. Häll på vatten och rör om tills jästen lösts upp. Rör ner salt och sirap. Rör ner veteekli. Rör ner mjöl till en deg. Placera ett bakpapper i en brödform och häll/klicka i degen (den är lite kletig) i formen. Lägg på en bakduk och låt jästa i kylen över natten. På morgonen penslas brödet försiktigt med vatten. Strö över frö och lite flingsalt. Grädda brödet i 225 gr i 25 minuter. Låt svalna i ca 30 minuter.