Powered by Jasper Roberts - Blog

Helgfrukostar

Ni som hängt med mig ett tag vet ju helgfrukosten är helig. Den måste vara lite extra och denna helgen gjorde jag kalljästa bröd igårkväll som vi bara satte in i ugnen imorse, mums!


Sen blev det granola, blåbär och yoghurt och en hemmapressad juice på morot, äpple, ingefära och mynta! Bästa starten på helgen!



Fick en fråga om receptet, detta gjorde jag idag:

2 bröd

50 g jäst

6 dl kallt vatten

2 tsk salt

2 msk brödsirap

2 dl vetekli

10 dl manitoba cream (mjöl)

.

Chiafrön

Pumpafrön 

Solrosfrön

flingsalt

.

Smula jästen i en bunke. Häll på vatten och rör om tills jästen lösts upp. Rör ner salt och sirap. Rör ner veteekli. Rör ner mjöl till en deg. Placera ett bakpapper i en brödform och häll/klicka i degen (den är lite kletig) i formen. Lägg på en bakduk och låt jästa i kylen över natten. På morgonen penslas brödet försiktigt med vatten. Strö över frö och lite flingsalt. Grädda brödet i 225 gr i 25 minuter. Låt svalna i ca 30 minuter.


Anonym:

Kan du inte lägga upp brödreceptet? Behöver tips :)

Svar: 1 bröd

25 g jäst

3 dl kallt vatten

1 tsk salt

1 msk brödsirap

1 dl vetekli

5 dl manitoba cream (mjöl)

.

Chiafrö

linfrö

Solros/ pumpa frö

flingsalt

.

Smula jästen i en bunke. Häll på vatten och rör om tills jästen lösts upp. Rör ner salt och sirap. Rör ner vetekli. Rör ner mjöl till en deg. Placera ett bakpapper i en brödform och häll/klicka i degen (den är lite kletig) i formen. Lägg på en bakduk och låt jästa i kylen över natten. På morgonen penslas brödet försiktigt med vatten. Strö över frö och lite flingsalt. Grädda brödet i 225 gr i 25 minuter. Låt svalna i ca 30 minuter.
JOHANNA KAJSON

Helena:

Mums så gott! Detta ska jag testa nästa helg :) Tack för tips!

Helena:

Mums så gott! Detta ska jag testa nästa helg :) Tack för tips!

Kommentera inlägget här: