Powered by Jasper Roberts - Blog

Överraskningsfest ikväll

Ikväll har vi åkt in till Malmö för att gå på en överraskningsfest för min vän Linnéas fästman som fyller 30år! Så himla fint ordnar med snittar och bubbel på ett hotell här och det var riktigt mysigt att ta bilen in hela lilla familjen.

Bil, en sak till jag längtar efter... Men det är faktiskt inte lönt att ha någon i Stockholm för parkering och mecket med bil i stan är kostar mer än att ta taxi när man vill. Rätt sjukt när man tänker på det men den dagen vi köper hus ska vi köpa bilar också!

Kolla så vackert det var på minneslunden förresten:

All kärlek till mina fina i himlen.

DIY - gör ett gravsmycke

Att lägga blommor och tända ljus till nära och kära som inte är med oss längre idag för nog många och eftersom min mormor och morfar jobbade med blommor och även jag och min mamma ärvt lite av det intresset så brukar vi göra egna. Personligt, kärleksfullt och dessutom gratis eftersom allt man behöver finns i trädgården. (Om man nu har en sån, ahhhh huslängtan slår till igen!) 
 
Vi plockade ihop lite av var bland buskar och grenar:
 
Jag brukar lägga allt i högar innan jag sätter igång så jag ser vad jag har att jobba med. Här skulle vi göra två gravsmycken av detta och jag valde cypress i botten.
 
 
Sen band vi ihop med cypress i botten och sen nästa gröna ovanpå för att skapa botten i samma färg. Sedan valde vi allt som gick åt det röda hållet och satte ihop på ena sidan och byggde sedan vidare med det gröna och bären på andra.
 
Nu är det skymning så vi ska strax åka upp och lägga dem.
 

Lördagen


Hello lördag! Vi började morgonen rätt lugnt med långfrukost och mys men nu är det dags att klä på oss och gå ut i trädgården en sväng. Jag och mamma ska göra egna gravsmycken som vi ska lägga på minneslunden ikväll med ljus.

Charles har fått börja med fodrade tossor, dessa är från Åhlens och med kardborre så man kan fästa dem bra. Sen köpte vi vantar från en ekologisk barnbutik hos oss i Vasastan och det kändes ju bra när han har dem i munnen typ hela tiden. Dessa blir inte blöta och kalla igenom då vilket är extra bra.

Det kliar i mina pysselfingrar, nu får vi gå ut minsann!