Powered by Jasper Roberts - Blog

Plocka majskolvar bland majsfälten

Vilken fantastisk utflyktsdag vi haft med lilla familjen! Vi har plockat majs och pumpor, besökt brandstationen och sett brandbil och ambulans på nära håll och åkt rutchkana och storhandlat - allt innan Charles somnade (och jag med) för dagsnappen. Vi sprang dessutom in i Charles förslolekompis Iris och hans mamma så vi tog sällskap när vi plockade majs. Urmysigt att se de små kompisarna kramas och hålla handen.Ni får se mer i veckans vlogg på tisdag rör jag spelade in idag...Sen hann både jag och Rickard träna innan jag lagande mat och han klippte gräsmattan... vi grillade och jag gjorde spagettipumpa i ugnen, vi köpte pumpan idag!


Men nu bara slappar vi med en massa levande ljus framför Daniel Tiger hela familjen, urmysigt! Fasiken vad man behöver såna här "go with the flow" helger...


Ha en fin lördag!

Home sweet home

Lördagmorgon hemma i huset, sovmorgon alla tre och sol utanför fönstret... idag ska vi åka och plocka majskolvar och pumpor som utflykt! Charles är frisk och vi är glada att febern gick över så fort. 


Åter till igår, det var härligt att vara på besök i Göteborg och åka spårvagn och sitta ute i eftermiddagssolen på Post. Jag hann med mycket på en dag!

Jag träffade ju fantastiska bloggläsare som letade upp mig igår också, de ville köpa boken av mig och få den signerad och de kom peeciiiis när jag skulle gå - sån jäkla tur för då hann vi prata en lång stund också.

Bella, jag och Frida.Nu ska jag leka med duplo och dricka kaffe, och läsa SuperCharlie med Charles och Rickard. Mysigt värre!

Snart släpps bröllopskoordinator-utbildningen!

Idag är jag så jäkla stolt och glad att kunna berätta för er att snart släpps ÄNTLIGEN något ni är många som efterfrågat hos mig - nämligen en utbildning för bröllopskoordinatorer! Vi lanserar Great Weddings Academy senare i höst och där kommer komma många fler utbildningar och kurser och för alla er brudpar blir en förlängd arm till boken under våren.Där kommer ni kunna planera ert drömbröllop online med mig men redan nu kan man gå med i Facebookgruppen för alla er brudpar som planerar ert drömbröllop och i höst även boka mer kostnadseffektiva Skype-avstämningar med mig om man vill bolla och få tips och råd 30 eller 60 minuter utan att det kostar skjortan. Smart va?
 
Foto Anna Roström
 
MEN - åter till utbildningen och diplomeringen för bröllopskoordinatorer - här är ett utdrag från pressreleasen som går ut idag;

 

Johanna Kajson, Great Weddings utbildar och diplomerar en helt ny yrkeskår!
 – Great Weddings Academy lanserar utbildningar för bröllopskoordinatorer hösten 2017 tillsammans med Learnsum AB.

 

”Efter 7 år i branschen vet vi vad som krävs för att man ska kunna vara en kvalitetssäkrad, utbildad och professionell bröllopskoordinator. Under alla mina verksamma år och alla de bröllop jag planerat och levererat så har branschen utvecklats och vi ser en större efterfrågan på marknaden för riktigt vassa bröllopskoordinatorer som verkligen kan hela processen i yrket” – Johanna Kajson.

Efterfrågan från kunder att få professionell bröllopshjälp ökar och branschen har uppstått i Sverige under de senaste 10 åren vilket gör att en helt ny yrkeskår nu behöver utbildas och diplomeras. Många brudpar är rädda att de råkar boka en hobby-bröllopskoordinator då vem som helst kan bygga en snygg hemsida med fina bilder idag – men hur vet man att personen man bokar faktiskt kan yrket, vet hur man både planerar, förhandlar, budgeterar och levererar ett helt bröllop? Att arbeta som bröllopskoordinator är långt ifrån det rosaskimrande ”fluffet” som vi ser i Hollywoodfilmerna och på bilder. Man behöver ta yrket och servicen på största allvar och när två privatpersoner lägger så pass mycket pengar och engagemang på en enda dag i sitt liv så ska man kunna förvänta sig högsta kvalité. Det vill Great Weddings Academy försäkra genom deras nya utbildning och diplomering av bröllopskoordinatorer.

Det är högt tryck även från arbetssökanden som drömmer om att arbeta med bröllop på detta sättet och genom Great Weddings Academy kommer såväl befintliga som nya bröllopskoordinatorer kunna utbilda sig till bröllopskoordinator av bröllopsexperten Johanna Kajson för att kvalitetssäkra sin yrkesroll på bästa sätt. Och det här är bara början, under 2018 lanseras även fler kvalitetssäkringar av bröllopsleverantörer så att brudpar kan känna sig trygga på jakten att boka seriösa bröllopsaktörer. De som godkänns i Great Weddings Academys quality register har gått igenom en kvalitetsgrundande utbildning och testats i hur man hanterar såväl brudpar som bröllopsbranschen.

 

 

”Utbildningarna är i flera steg och i höst släpper vi steg 1 i bröllopskoordinatorutbildningen vilket jag ser med spänning fram emot! Man kommer kunna gå utbildningen på distans online och jag kommer digitalt har möjlighet att utbilda, ha personliga coachsamtal och ge koordinatorerna de rätta verktygen för att man ska lyckas och bli en Great Weddings bröllopskoordinator. Branschen är fortfarande relativt liten men det händer spännande utvecklingar hela tiden och det känns viktigt att även bröllopskoordinatorerna på festlokalerna är kunniga och utbildade så att brudparen få en trygg och inspirerande bröllopsplanering. Förr bokade man sitt bröllop via en säljare eller hovmästaren på stället men idag kräver brudparen mer än så, en trygg hand att hålla i längst hela planeringsåret och det kommer vi se till att de får.”

 

 

 

 

 

 
Förutom utbildningen så kommer alltså jag äntligen kunna ta in fler bröllop som de utbildade bröllopskoordiantorerna kan ta sig an, jag kommer kunna erbjuda praktikplatser vilket är något som jag får 5-10 mail om i veckan från er som drömmer om och önskar att få praktisera hos Great Weddings och vi kommer fortsätta med vidareutbildningar för befintliga bröllopskoordinatorer, workshops, inspirationskonferensdagar där man får hjälp att sätta årsmål likt andra företag har vår och höstkickoffer osv osv. Det finns ingen hejd på alla planer vi har för detta nya benet i verksamheten men gladast är jag att jag ska få träffa fler av ER och hjälpa till att utbilda och kvalitetssäkra branschen.
 
Foto Malin Mörner
 
 
 
Är du nyfiken så kan du maila en intresseanmälan till johanna@kajsonevent.se - märk mailet med "GWA ansökan" i ämnesraden så  är du först i listan när vi släpper anmällningarna för steg 1 senare i höst. Utbildningen passar såväl dig som är i början av tankarna kring yrket som bröllopskoordinator som dig som redan varit verksam inom området och vill ha en kvalitetssäkrad diplomering som bröllopskoordinator.
 
 
 
 
Förstår ni peppen?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<3 tryck gärna på gillahjärtat så fler får se