Powered by Jasper Roberts - Blog

Myskväll trots huvudvärk

Jag är nerbäddad framför brasan med extrem huvudvärk, det är egentligen en huvudvärksattack som lurar men jag har pressat bort den med citodon och måste snart fylla på dosen för nu trycker det på igen... det kändes redan imorse och har vägrar släppa taget om mig under ska dagen, så segt en fredag men skönt då att jag har världens bästa killar omkring mig.Charles är så gullig när vi tittar på Babyloonz eller Babblarnas film för han sjunger med hela tiden och upprepar allt som världens sötaste lilla papegoja, haha. Fina unge <3. 


Det känns lite tråkigt att känna att jag behöver förtydliga att han liksom är väldens kärleksfullaste, snälla lilla kille som delar ut kramar, pussar och kex till alla hela tiden. Puttandet jag tog upp hände EN gång och händer ytterst sällan, när frustrationen VERKLIGEN samlat sig ch hopar sig och just i det fallet så var det ju efter förskolan när de flesta barn är trötta på att "hålla ihop det" - det låter på många kommentarer som att vi gjort något fel i uppfostran och att om vi hade gjort det annorlunda så hade han aldrig puttats - det där tror jag dock inte riktigt på med en energisk 2åring i "jagutvecklingsfas" - även kallad "trots"... C är inte en aggressiv unge, tvärtom så får varenda barn och förälder en kram varje morgon och eftermiddag och för er som jämförda med era blyga barn så är ju fallet inte så här hemma... vi har en framåt, social liten kille som säger "hej", "tack tack" och "hejdåååå" till de flesta. Barn är olika så man måste bemöta dem olika, vi "tvingar" inte C att säga förlåt stup i kvarten men vi försöker uppnå det eller "göra förlåt" som någon så fint skrev vid de få fallen som han VERKLIGEN gjort fel, som att putta till lite lätt. 

Jag vet att jag inte borde känna mig påhoppad när jag själv valde att blogga om det men jag är nog lite extra skör för tillfället och upplevde några kommentarer som att vi gjorde "fel", när jag som vanligt helst vill lyfta olika tankar och reflektioner och höra hur andra tänker men att vi undviker att säga åt varandra vad som är rätt eller fel eller så... Alltid bättre att utgå från "så här tänker vi" än att hoppa på någon annan tänker jag <3.

Hur som, nu ska jag fylla på dosen och slumra till här på soffan med Rickard natta superC.

Ha en fin fredagskväll!


Mia:

Gah! Jag blir tokig på såna kommentarer! Pepp o kram till dig o världens finaste C

Mia:

Gah! Jag blir tokig på såna kommentarer! Pepp o kram till dig o världens finaste C

Anne:

Jag tänker att det kanske handlar om två saker angående barn och förlåt. 1) man vill lära sitt barn göra rätt 2) man vill visa respekt mot det andra barnet och dess förälder. Jag tänker att det absolut räcker med att bekräfta känslan "jag ser att du vill ha bilen" och markera "men du får inte slå Olle" (ev. lyfta undan) och att det räcker så. Rent kognitivt blir det kanske för många steg för en 2-åring att hänga med mentalt på konsekvensen (kompisen blir ledsen, bra att be om förlåtelse). 2-åringar har ju inte så utvecklad empati =) Det kanske räcker med att själv vara en förebild (kunna be om förlåtelse när man gör fel) för att barnet ska snappa upp det.

Sofia:

Du har väl testat det mesta.. men hur fungera oxikodin-preparat på huvudvärken. Tex. Oxynorm. Tänker att det är en effektivare och snällare tablett än citodon. Men det är ju väldigt individuellt hur man reagerar på olika preparat. Skriver detta av omtanke och inte för att hoppa på! ❤️

Svar: Tack för omtanken, nej oxynorm har vi inte testat, palexia och imegran har vi testat för stt stopps attackerna men utsn resultat, hur fungerar oxynorm och varför är dem snällare? Det är ju INTE bra att ta så mycket smärtstillande som jag gör på en månad så jag undviker till varje pris och tar bara när det verkligen krisar så alla tips som kan vara skonsammare är super ❤️
JOHANNA KAJSON

Anna-mamma till Vincent och Alex :

Självklart ska vi lära barn att säga förlåt.Tycker ni verkar toppenbra föräldrar och ni gör det bästa för er son. Kram

Tess:

Men folk alltså, på riktigt. OM de nu inte menar att hoppa på, tänk till en gång till innan ni kommenterar. Jag själv hade känt mig påhoppad. Själv kände jag bara att det är väl inga konstigheter och hur bra du är på att sätta gränser. Herregud det är så mycket känslor i de där kropparna klart det händer att de puttas och det viktigaste då är att en vuxen säger nej och barnet förlåt, precis som ni gjorde.

Anne:

Sofia: hur menar du att Oxynorm är snällare? Citodon (kodein) omvandlas till svagt morfin i kroppen, Oxynorm är 2 ggr så starkt som vanligt morfin.

Anonym:

Jag brukar inte kommentera, men herregud - alla 2-åringar blir frustrerade och puttas eller tar något de vill ha ibland! Vår son (blev 2 i juni) är också väldigt kärleksfull för det mesta, kramas och pratar om sina kompisar. Men i tisdags gick vi till lekparken och då kastade han en spade på vår granne då han tog "hans" lastbil (det gick bra, inte så hårt, men naturligtvis inte okej). Han var trött och frustrerad så det var bara att gå hem (jag bad självklart om utsäkt men var inte läge för honom som blev väldigt ledsen över att vi skulle gå). Min poäng är att ser alla barn i denna ålder göra sådant ibland, det är väl en utvecklingsfas samt att de inte kan uttrycka sig språkligt precis som de vill än och förklara. Så länge man som förälder markerar att det inte är okej. (Och med barn vi känner brukar vi låta dem lösa det själva om de t ex kivas om en leksak.)
Kram!

Svar: Tack för din kommentar!! Exakt så tänker jag med ja...
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Men va knäppa folk är! Det är ju barnens "jobb" att "göra fel". Det är ju då dom lär sig.
Hoppas värken lättar snart! Hur funkar rörelse om huvudvärken börjar smyga sig på? Otänkbart eller kan det lindra?

Svar: När det är styck på G är det helt otänkbart då det presssr det dunkande upp till max :(.
JOHANNA KAJSON

Anonym:

ALLA BARN PUTTAS! Vissa mer vissa mindre och vissa bara när vuxna inte ser. Det vet ju du med. Skit i skit! Ha en skön helg istället! :)

Anonym:

Har också en son som är blev 2 år i Maj och ser det som rätt normalt att det knuffas och blir frustrerade på kompisarna ibland. De har ju inte talet och måste då ta till andra knep. Sen tycker jag det är självklart att man ska visa att det aldrig är ok att puttas men att ni har gjort något fel i er uppfostran?? Då är vi nog väldigt många som har gjort det!! Heja er, ni verkar ha en underbar son som bara är en normal 2 åring! :)

Anna:

Alla barn beter sig illa ibland, precis som vuxna. Ang förlåt är det väl en del av socialiseringsprocessen. Vi lär barn att göra en massa saker som de inte förstår fullt ut, ex äta grönsaker, inte springa ut i gatan, säga förlåt, borsta tänderna, vänta på sin tur. Man behöver inte förstå innebörden av allt man säger/ gör när man är 2 år men att man som förälder försöker visa på vad som är ett OK beteende i givna situationer är ju knappast skadligt? Herregud vad folk problematiserar föräldraskap ibland. Kan däremot erkänna att jag tog fler strider vid 2 år än vad jag gör nu när sonen är 3 och det finns en lillasyster. Nu är varje vaken timme utan en konflikt guld värd😍 Du gör ett superjobb Johanna!

Anna i stugan:

Ja det är frustrerande med den typen av kommentarer. Som om det skulle vara något "fel" när ett barn puttas eller är fysiskt ibland. Minns en gång när vi diskuterade barn som slogs och jag fick kommentaren att det var så synd om barn som slogs för de måste ju bli slagna hemma, annars skulle de ju inte slå! Eh, nej.... det är helt inom normalspannet att små barn daskar till andra om de blir arga/ledsna/frustrerade eller andra starka känslor. Sen ska man så klart visa för barnen att man inte får slåss, men det är ju en annan femma.

Anonym:

Blir så ledsen av folks påhoppade.. all pepp till dig, man gör så gott man kan! ❤

Kommentera inlägget här: