Powered by Jasper Roberts - Blog

Brasa när det stormar

Jag är förkyld och lite frusen så jag tände en brasa och äter en på tok för dyr hämtsallad till lunch. (Men ack så god, jag var värd en laxsallad istället för en trött rest-lasagne idag). Jag hann få i mig ingefärs- och citronshot imorse också, jag hoppas innerligt att det inte blir värre än vad det känns i kroppen idag!

 
 
 
Dagens mindfulnessövningar var bra, vi pratade mycket om acceptans men att det inte behöver betyda att man liksom gillar läget eller känner glädje med det som är utan snarare att man bara accepterar att läget är som det är och att man lär sig acceptera det man inte kan påverka - framförallt det som inte är så som man hade önskat. Ibland vill man ju så gärna att det inte ska vara så som det är men om man inte kan göra något åt det så kan man bara acceptera och självklart tillåta sig att känna sig ledsen eller besviken över läget. Spännande tankar...
 
Sedan gjorde vi den klassiska "russinövningen" där man tränar på att använda alla sina sinnen för att vara närvarande när man ska äta ett russin. Funkar ju lika bra på ett äpple såklart och jag måste säga att jag har blivit tusen gånger bättre på sånt här sedan jag fick barn. Att se livet genom Charles ögon är ju mycket mer spännande, man lyckas hålla mer nyfikenhet vid liv och att undersöka t ex ett litet russin kan helt plötsligt bli mindblowing.
 
Sprang förresten över boken Food Pharmacy och denna middagssmoothien jag ska testa i höst de dagarna som jag inte orkar laga lunch - hur bra att ha lite såna här recept i "bakfickan" som är "okej" lunch när man helst inte vill äta något alls?
 
Recept ur boken Food Pharmacy kokboken
 
Ikväll och inatt ska det tydligen dra in en storm med klass 1 varning, huuuuuh, det känns rerdan som den börjat och regnet piskar ner - jag får nog hålla brasan vid liv hela eftermiddagen och hämta C med bilen lite snabbt sen tror jag! Idag får det bli pysseldag under eftermiddagen, vad är era favoritpyssel efter föris med 2åringar?
 
 
<3
 
 

 

Lisa B:

Playdoh, måla, diska, lekpark, och lite tv. Sen laga middag!

Ellen :

Mysigt ändå! Play doh är favoriten här nu, ska prova göra trolldeg också och måla tänkte jag...
Annars baka nåt! Kul och gott tycker vi 😁

Svar: Vad bakar ni när ni bakar ihop? 😍
JOHANNA KAJSON

Mirella:

Baka tycker min son jättemycket om, vi bakade faktiskt häromdagen och han hjälpte mig mäta upp (mjöl, salt, mjölk osv) och så fick han hälla det i skålen och sedan knåda dagen. Blir väldigt stökigt men faktiskt väldigt roligt! Vattenlek är en höjdare också. Brukar ge honom en massa burkar, muggar, koppar osv att ha på ett bord och sedan en tillbringare med vatten i. Det kan han leka länge med! 😊

Anonym:

Imponerade av er som kan baka med era 2 åringar men det kanske kommer för oss med:) Vi brukar måla och dansa!

Svar: Ja 2-åringar är nog olika :). Jag kan göra bananpannkaka eller bananvåfflor med min, haha
JOHANNA KAJSON

Anonym:

Imponerade av er som kan baka med era 2 åringar men det kanske kommer för oss med:) Vi brukar måla och dansa!

Ellen:

Svar på din fråga; vi bakar choklad muffins (utan socker, man använder dadlar istället, blir sååå goda och känns ok att äta), scones, raw food balls. Nästa vi ska prova är banan bröd! Lätta och någorlunda "nyttiga" saker 😀
Pizza var också kul att göra (köpte färdig deg som hon fick kavla lite på och sen toppa med egen topping, det var poppis!

Ellen:

Oj mitt svar försvann! Vi bakar choklad muffins (med dadlar istället för socker, googla recept dom blir såååå goda) scones och har tea party, raw food bollar, så ändå lite "nyttigare" saker som känns ok men blir supergott! Pizza är också en hit (köper färdig deg så får hon kavla lite och sen sätta sin egen topping, oj så poppis det var!) Banan bröd ska vi prova på här näst tror jag!

Kommentera inlägget här: